Cui ne adresăm cu acest grouper?
- Medicilor rezidenți
- Medicilor specialiști
- Asistenților medicali care au atribuții de completare a codurilor
- Registratorilor medicali
- Personalului responsabil cu raportarea DRG
Ce este?
- Acest instrument este un calculator al valorii relative, pe baza grupei DRG.
-
Pe baza diagnosticelor introduse de către personalul medical, acest instrument calculează Valoarea Relativă pentru fiecare caz externat, individual.
-
Această aplicație conține bazele de date actualizate atât pentru proceduri, cât și pentru diagnostice
-
Este un instument util pentru ca personalul medical să fie informat despre conferințe, workshopuri, seminarii și prezentări medicale
Ce nu este?
- Acest instrument nu are rolul de a înlocui atribuțiile personalului medical de a diagnostica și codifica corect.
- Nu există în acest moment posibilitatea de a încărca baze de date cu pacenți.
- Nu oferă informații legate de Indexul CaseMix – ICM – ICM-ul se calculează ca o medie a valorilor relative externate pe o anumită perioadă de timp, de toate secțiile de acuți ale unității spitalicești.
- Nu oferă informații despre finanțarea DRG – Finanțarea DRG (pentru cazurile de acuți în internare continuă) folosește o formulă reglementată prin norme de aplicare ale contractului cadru și care include și alți parametri pe lângă ICM cum ar fi clasificarea spitalului și numărul de externări acuți la nivel de unitate spitalicească.
- Nu oferă informații despre valoarea nominală pentru cazul externat – Teoretic, pentru a calcula venitul generat de un caz externat se poate folosi o formulă VR x TCP x P – unde VR este valoarea relativă, TCP – Tariful pe caz ponderat al unității spitalicești, reglementat prin normele contractului cadru și P – penalizarea în funcție de clasificarea spitalului – între 1 și 5 (90%-60%). Aplicația însă, nu folosește astfel de informații, acestea nefiind relevante pentru scopul ei.
- DRGrouper nu cere și nu stochează date ale pacienților, cu caracter personal, cum ar fi: date de identificare, date legate de istoricul medical sau alte date care ar putea identifica pacientul sau episodul de internare.
De ce?
- Considerăm că accesul liber la un astfel de instrument, trebuie să existe, așa cum se întâmplă în toată Europa
- Considerăm că utilizarea unui astfel de instrument va aduce beneficii asupra calității raportării în întregul sistem de sănătate.
- Pentru că noi înțelegem personalul medical și ne adresăm exclusiv lui