Selectează o Pagină

O să vă dau 10 motive pentru care legea salarizarii unice e o mare gogoriță și împotriva personalului medical si de ce cea mai desteapta cerere ar fi sa cerem sa nu fim inclusi pe aceasta lege:

  1.  Legea salarizarii unice a personalului platit din fonduri publice. De fiecare data cand ne plângem ca nu suntem functionari publici cititi titlul legii si nu va mai mirati ca ne ia DNA-ul. Dasta ne ia DNA-ul si bine face.
  2.  Daca mitul lipsei de medici e adevarat nefiind inclusi fără aceasta lege am am negocia individual salariile, în favoarea noastră. Atat medicii cat si asistentii. Mai mult decat atat am putea negocia orice alte beneficii (haine, conferinte, zile libere, mod de lucru, garzi – de exemplu). In plus nu ne ma ia dna-ul daca colaboram cu spitalele pe pfa sau srl pentru ca asa cum nu ia dna-ul pe nimeni din laboratoarele de analize medicale… ai voie sa iei bani de la pacienti fiscalizat.
  3. Putem impune criterii de performanta in contractele noastre, putem impune criterii de dotare pentru a ne desfasura activitatea, putem impune mijloace de investigatii, materiale de protectie, samd.
  4. Tot sistemul s-ar reforma pentru ca evident ar trebui regandita finantarea…. daca medicii de familie au putere si tin guvernul sub papuc(cand vor si cand nu-si impune guvernul liderii SNMF si PNMF) si sunt doar 12000 ganditi-va ce ar putea facem 30  de mii de medici si 80 de miii de asistenti.
  5.  Am  avea demnitate si nu ar aparea tot felul de politruci care sa ne  spuna cat valoreaza munca noastra si ca ne-au dat. Am putea sa ne luam cat avem nevoie.
  6. Am putea elimina dintre noi pe toti cei care fac breasla de rusine… ca nimeni nu ar contracta cu un parazit sau daca o face si primeste salariul x tum cel care muncesti, ai avea argumente sa ceri 2x.
  7.  Nu am mai fi reprezentati de sindicate ci de asociatii profesionale. Ar putea fi asociatia chirurgilor, asociatia endocrinologilor sau oncologilor, si toate astea in asociatia nationala a medicilor .Nu mai suntem pe contract colectiv de munca negociat de cine nu ne reprezinta(SANITAS sau alte organizatii asemanatoare).
  8.  Ca medici nu am mai fi minoritari la noi in spital… tu care ai parafa ai decide pentru tine si nu ar decide altii pentru tine.
  9.  O mare parte din din cei eterni pe posturi nu ar mai exista.Doar performanta ar fi permanenta.
  10. Orice discutie intre manager si medic/asistent ar fi ca de la egal la egal nu ca de la suveran la vasal. Daca lucrezi pe SRL ar fi ca de la director la director 😉

Sar nu veti gasi alti medici care sa ceara asta si nici sindicate. Trebuie se cerem fiecare dintre noi.